
Vauvavyöhyketerapia
Vauvavyöhyketerapia
Vauvavyöhyketerapialla pystytään tehokkaasti helpottamaan
vauvan oireiluja.
Vyöhyketerapia on lempeä tapa ylläpitää vauvan terveyttä, vaikka mitään varsinaisia oireita ei olisikaan. Hoito suunnitellaan aina yksilöllisesti vauvan tarpeisiin.
Vyöhyketerapialla voidaan helpottaa seuraavia vauvan oireita:
-refluksia ja runsasta pulauttelua
-vatsavaivoja
-levottomuutta
-kehon kireyksiä
-itkuisuutta
-unihaasteita
-koliikkia
Suosittelen oireilevalle vauvalle aina hoitojaksoa, koska useammalla hoitokerralla saadaan pysyvämpiä hoitotuloksia. Riippuen oireilujen aiheuttajasta/ aiheuttajista niin n. 3-5 hoitokerralla päästään yleensä jo hyviin hoitotuloksiin. Hoitokertojen tarvetta käyn kanssanne aina läpi ensimmäisellä hoitokerralla.
Hoito tehdään aina vauvan ehdoilla ja hoidon aikana vauvaa voi syöttää tai vaippaa vaihtaa, mikäli tarve tulee. Vyöhyketerapiaan on hyvä hakeutua vauvan kanssa mahdollisimman pian oireiden ilmaannuttua.
Mikäli vauvalla ei ole varsinaisia oireita, suosittelen kaikille vauvoille käyntiä 5-6viikon iässä.
Vyöhyketerapian hoitoesteet:
-putket korvissa
-syöpä
-epilepsia
-sydämentahdistin
-muut vakavat sairaudet (vaatii lääkärin konsultaation)
-elinsiirrännäiset
- meneillään oleva antibioottikuuri
-kuume, flunssa ja muut kehon tulehdustilat
Huomioithan:
Rokotteiden ja hoidon välillä tulisi olla 3-5päivää aikaa (tai niin kauan kuin mahdollinen oireilu jatkuu)
Rotarokotteen jälkeen 2viikkoa
Asiakaspalautteet

Vauva jäi hoidon jälkeen vaunuihin nukkumaan, mitä se ei ole ikinä ennen tehnyt. Nukkui vaunuissa 5h päiväunet?! Kakkaa tuli illalla reilusti ja yön nukkui kahdella syötöllä... Täytyy kyllä sanoa että oon NIIN yllättynyt positiivisesti. En ois uskonut että hoidolla on noin nopea vaikutus.
Vauva 2kk

Vauvallamme oli kireyksiä ja jumeja niskassa. Vauva piti päätä vain vasemmalle kääntyneenä ja pää ei juuri kääntynyt toiseen suuntaan. Saimme apua kireyksiin ja neuvoja jatkoon. Saimme myös hyvän ohjeistuksen kotiin, miten ylläpitää hoidon tuloksia. Kiitos tuhannesti 🩷
Vauva 4kk

"Vauvallamme alkoi 2 viikon ikäisenä vatsavaivat ja sen myötä runsas itkuisuus. Jennille sai nopeasti ajan ja jo ensimmäisen hoidon jälkeen vauvan itkuisuus väheni huomattavasti. Kakkaa tuli enemmän kuin normaalisti ja pierut tulee selvästi nyt helpommin ulos.. Saatiin hyvät ohjeet kotiin miten voimme itkukohtauksien aikana itse helpottaa vauvan oloa. Jenni on todella empaattinen hoitaja ja otti huomioon hoidoissa meidän koko perheen tilanteen. Suosittelemme ehdottomasti kaikille Jennin hoitoja."
Vauva 3 vk

Vauvan itku
Vauva viestii meille itkun kautta.
Itkulla vauva kertoo tarvitsevansa mm. ruokaa, unta, vaipan vaihtoa tai läheisyyttä.
Vauvalle kehossa olevat kireydet, suolistossa pyörivät ilmakuplat tai jumiin jäänyt röyhtäisy voi aiheuttaa itkuisuutta tai epämukavaa oloa vauvalle.
Vauvat on viimeiset viikot kohdussa hyvin pienessä ja ahtaassa tilassa. Äidin lantion alueella saattaa olla kireyksiä, mikä lisää vauvan ahtautta kohdussa entisestään ja tämä voi vaikeuttaa vauvan laskeutumista kohdussa optimaaliseen asentoon synnytystä varten.
Vauvan tarjontavirhe, imukuppi-avustus, sektio, pitkittynyt synnytys tai kehon ympärillä oleva napanuora voi aiheuttaa kireyksiä vauvan kehoon.
Kireydet kehossa voivat aiheuttaa erilaisia oireiluja esimerkiksi: runsasta pulauttelua/refluksia, vatsavaivoja, imetysongelmia, runsasta itkuisuutta tai toispuoleisuutta. Vauvan jumit voivat näkyä myös myöhästyneenä liikkeelle lähtemisenä.
Vauvan runsaasta itkuisuudesta puhutaan usein koliikista. Koliikki ei kuitenkaan ole diagnoosi vaan nimitys runsaalle ja selättämättömälle itkuisuudelle.
Itse uskon että koliikki-itkun takana on AINA jokin muu syy: vauvaan koskee tai hänellä on muuten epämukava olla.
Vauvat eivät itke huvikseen ja vauvan itkuun on saatavilla apua. Minun suurin henkilökohtainen missioni on, että kenenkään vanhemman ei tarvitse jäädä yksin itkuisen vauvan kanssa. Vyöhyketerapialla saadaan helpotettua monia vauvan oireita.
Muistathan, että itkevälle vauvalle on tärkeää saada olla lähellä hoivaajaansa itkukohtauksen aikana. Vauva saa täten kokemuksen, että hän on turvassa ja häntä on kuultu, vaikka itkua ei voisikaan poistaa.